Турция е готова да бъде посредник и домакин на преговори за

...
Турция е готова да бъде посредник и домакин на преговори за
Коментари Харесай

Ердоган предлага Турция да бъде домакин за преговори Русия-Украйна

Турция е подготвена да бъде медиатор и домакин на договаряния за гарантиране на мира в Украйна. Това съобщи в петък президентът Реджеп Ердоган на своя украински сътрудник Володимир Зеленски, оповестява Анадолската организация.
Прочетете още
В телефонен диалог Ердоган и Зеленски разискаха разнообразни районни и световни проблеми, измежду които приоритет бе войната в Украйна, сподели Дирекцията за връзки на Турция.

Турция поставя старания, с цел да спрат кръвопролитията както в Украйна, по този начин и в палестинските територии, и да обезпечи дълготраен мир, сподели още Ердоган.

По думите му, е важно Черноморският зърнен коридор да заработи, като за тази цел продължава дипломатическите контакти за тази цел.

В Украйна би трябвало възможно най-скоро да се реализира преустановяване на огъня и да се отвори вратата за мир, добави турският водач.

Припомняме, че дни по-рано Турция блокира два английски миночистача, предназначени за Украйна. Позова се Конвенцията от Монтрьо по отношение на прекосяването през проливите по време на война. 

Относно войната Израел-Хамас е известна острата позиция на Ердоган по отношение на израелските управляващи. Ердоган съобщи в края на декември, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху не се разграничава от Адолф Хитлер и оприличи офанзивите на Израел против Газа с отношението към евреите от страна на нацистите.

Турция, членка на НАТО, която поддържа двудържавно решение на израелско-палестинския спор, разкритикува въздушното и сухопътното нахлуване на Израел против Газа, нарече я " страна на терора "  и сподели, че нейните водачи би трябвало да бъдат съдени в интернационалните съдилища.

Изостряйки реториката си, Ердоган добави, че западните страни, подкрепящи Израел, са съучастници във военни закононарушения.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР